Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η τελική γιορτή μας
Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η τελική γιορτή του σχολείου μας. Οι μαθητές κινήθηκαν σε ρυθμούς παραδοσιακής μουσικής από όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα μία ποικιλία συναισθημάτων.
Την παράσταση έκλεψαν οι λιλιπούτειοι μαθητές της Α΄ τάξης που χόρεψαν «Μπάλο», έναν χορό ζευγαρωτό όπου το αγόρι και το κορίτσι μέσα από τις κινήσεις και τις φιγούρες υμνούν την αγάπη.
 
 

Ακολούθησαν οι μαθητές της Β’ τάξης με τη σκούπα της Λέρου, παραδοσιακό τραγούδι που έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του τη μοναξιά.

 
Η Γ’ τάξη μάς παρουσίασε τον χανιώτικο συρτό με το τραγούδι «Πήραν οι γωνιές φωτιά», εκφράζοντας ενθουσιασμό και περηφάνια για την παράδοση του τόπου μας.
 
Παραδοσιακός χορός, που έχει τις ρίζες του στα βυζαντινά μοναστήρια είναι το «Πώς το τρίβουν το πιπέρι». Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ τάξης μάς έδειξαν πώς ο θυμός που ένιωθαν κάποιοι καταπιεσμένοι μοναχοί μπορεί να αποδοθεί με κινήσεις.
 
Τον παραδοσιακό χορό από τη Μαύρη Θάλασσα «Το Φλουρί» μάς παρουσίασαν οι μαθητές της Ε’ τάξης. Οι στίχοι του τραγουδιού εξυμνούν όλα τα μέρη της Μαύρης Θάλασσας, φροντίζοντας να μας θυμίζουν τις αλησμόνητες πατρίδες του ελληνισμού. Η ξενιτιά και ο ξεριζωμός είναι τα συναισθήματα που επικρατούν.
 
Τον «Αγέρανο», ένα παραδοσιακό τραγούδι της Πάρου, μας παρουσίασαν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ τάξης δείχνοντας ότι η λύπη ενώνει τους ανθρώπους κι απαλύνει τον πόνο τους.
 
Τέλος η Στ’ τάξη μάς αποχαιρέτησε παίζοντας ένα θεατρικό δρώμενο με πολλή μουσική και χορό.


 
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι παρεβρέθηκαν στον χώρο του σχολείου για να παρακολουθήσουν τους μαθητές στην τελευταία παράσταση της χρονιάς.